Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Ursula Wilby – Som hund och katt

Ursula Wilby (känd som kåsör från bl.a. Hundsport och som illustratör fråm diverse hundböcker) och Ylva Stockelberg (kattvetare) har tillsammans skrivit en bok som heter “som hund och katt” och den riktar sig till folk som planerar att skaffa en hund, eller en katt, eller både och. Förlagets info: Hunden viftar på svansen när den […]

bild

Ursula Wilby (känd som kåsör från bl.a. Hundsport och som illustratör fråm diverse hundböcker) och Ylva Stockelberg (kattvetare) har tillsammans skrivit en bok som heter “som hund och katt” och den riktar sig till folk som planerar att skaffa en hund, eller en katt, eller både och.

Förlagets info:

Hunden viftar på svansen när den är glad, katten däremot när den är arg…alltså kan de aldrig lära sig att kommunicera med varandra, säger många.

Att förutsätta att hunden (och katten likaså) bara stirrar på varandras svansar är nog tämligen naivt. Hundar och katter har ett rikt kroppsspråk och hunden är till exempel en mästare i att läsa ”främmande språk”. Hur hade den annars kunnat lära sig alla våra handtecken, visselsignaler och kommandoord?

Problemet är väl snarast att hunden älskar att jaga ett byte…och de flesta hundar är avsevärt större än katter. Katten tar det säkra före det osäkra och flyr…jakten är igång. Kan dessa två djurslag verkligen komma överens? Om det ena har en tendens att fly och det andra en tendens att jaga? Jovisst, det går faktiskt förvånansvärt bra, bara du själv tar det lugnt när du introducerar katt till hund och tvärtom.

 

Jag tycker den passar till folk som går i hundköpartankar, eller kattköpartankar mycket bra. Man kan då bara skumma styckena om det djuret man inte tänker köpa.

Den är skriven för folk som har det ena djuret och tänker köpa det andra, och till dem tycker jag det var lite lite information, med tanke på namnet.

Helt klart läsvärd dock med många roliga kåserier och illustrationer.

 

Senast uppdaterad ( 2009-05-21 16:37 )

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!