Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Klicka för lydnad

Morgan Spector, jurist från Arizona, har många års erfarenhet av traditionell lydnadsträning, både som instruktör och som tävlande i elitklass. Efter att han deltagit i ett seminarium med Karen Pryor – Skjut inte hunden! öppnades en helt ny värld för Morgan. Han slängde kopplet, strypkedjan, nypet i örat etc, och bestämde sig för att börja […]

Morgan Spector, jurist från Arizona, har många års erfarenhet av traditionell lydnadsträning, både som instruktör och som tävlande i elitklass. Efter att han deltagit i ett seminarium med Karen Pryor – Skjut inte hunden! öppnades en helt ny värld för Morgan. Han slängde kopplet, strypkedjan, nypet i örat etc, och bestämde sig för att börja träna sina tävlingshundar operant.

Boken jag läst är Klicka för lydnad (del 1 av 3).

Den tar det många av oss idag “vet” om klickerträning och förklarar det på ett förståeligt sätt med referenser och med flertalet illustrerande exempel.

Där är ett fåtal meningar och uttryck som vi (“rplusare”) inte skulle använda idag, och en och annan metod som sannolikt hade blivit förklarad annorlunda idag.

På det stora hela en gedigen bok, skulle kunna säga att du som gillar Hund och Delfin har här din nästa läsning. Den går igenom hur du med hjälp av klickerträning lär in Targetpinne, sändande, Dirigering, fokus, bakdelskontroll (men inte klossen), sitt, ligg, stå, gå på vänster sida, inkallning, apportering, hopp och luktdiskriminering.

Jag funderar på att ha en onlinekurs/utmaning utifrån hans övningar för att se om de är så logiskt sammansatta som de verkar vara.

Jag skulle inte ha den som bok på en kortare klickerkurs, då ~250 sidor är lite mastigt om en inte är snorig och har svårt att göra något vettigt. Däremot är den alldeles gyllene som bok på en årslång Hundtränarutbildning, då kan ni också diskutera delarna tillsammans – det tror jag absolut att den skulle gynnas av.

2-3 sidor/saker hade mått bra av illustrationer för att förklara övningar och koncept närmre. Jag tror jag förstår, men jag är inte säker på att jag förstår rätt.

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!