Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Efter inklickning

När du har gjort stegen i inklickningen kan du testa ifall hunden förstår vad det innebär, genom att välja en rörelse hon skall göra med huvudet, tex vrida åt höger. Då sätter du dig i soffan eller på en stol (alt. ställer dig) med hunden framför dig. Den vet ju att du har godis så […]

När du har gjort stegen i inklickningen kan du testa ifall hunden förstår vad det innebär, genom att välja en rörelse hon skall göra med huvudet, tex vrida åt höger.

Då sätter du dig i soffan eller på en stol (alt. ställer dig) med hunden framför dig. Den vet ju att du har godis så den kommer säkert göra allt möjligt för att få, men minsta lilla blick åt höger ger klick och belöning.

Efter 3-4 klick för blick åt höger tar ni paus, nästa gång (5-50 minuter senare) tar det nog inte så lång tid för hunden att kasta en blick åt höger, klicka och belöna det igen. Sen uteblir klicket vid blick åt höger, du vill att hunden skall vrida huvudet lite mer, ha is i magen och vänta på att hon försöker det. Klicka och belöna. Man MÅSTE vara snabb och klicka precis när hunden gör rätt. Lyckas hon vrida huvudet så långt som du bestämt av sig själv så blir det jackpot, Klick och 5-6 godisar. !! (viktigt) Prova sedan igen lite sernare (men) samma dag, för att se om hon kommer ihåg att det var åt höger hon skulle se för att få klick och godis.

För vissa hundar tar detta 5 minuter att lära sig (tråkigt för hundägaren för då får den verkligen ha fantasi för att lyskas aktivera sin hund) för andra tar det längre tid. Det är mycket bra träning för hunden måste tänka ut själv vad det är den skall göra för att få klicket (och godisen).

Senare kan man byta rum, och träna se åt vänster i det rummet. Sen när hunden kan både se åt vänster och se åt höger ( två olika rum) kan man prova i ett tredje rum, och se om den ser först åt höger och sen åt vänster, så får man en hund som kan skaka på huvudet. “Tycker du om killar?” Man döper beteendet när det utförs helt korrekt 8 av 10 ggr. tex: “se höger” – hunden tittar åt höger – Klick&Belöna.

Man slutar oftast klicka när beteendet fungerar till 100% i alla situationer.

Vid inlärning så höjer man kraven när föregående nivå utförs vid 4 av 5 försök.

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!