Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Sömn är viktigt

1177 skriver När du inte får en bra sömn fungerar du sämre än vanligt på flera sätt. Då är det litet svårare att orka med arbete och vardagliga påfrestningar. Immunförsvaret försämras också av sömnbrist vilket gör att du lättare blir sjuk. För lite sömn påverkar även hjärnans centrum för mättnad och hunger så att du […]

1177 skriver

När du inte får en bra sömn fungerar du sämre än vanligt på flera sätt. Då är det litet svårare att orka med arbete och vardagliga påfrestningar. Immunförsvaret försämras också av sömnbrist vilket gör att du lättare blir sjuk. För lite sömn påverkar även hjärnans centrum för mättnad och hunger så att du kan känna dig hungrigare. Sömnbrist påverkar också blodsockerbalansen och kan göra dig extra sugen på sötsaker.

Vi vet inte om det är samma för hundar, men vi kan anta att så är fallet då de också är däggdjur med en liknande metabolism. Hos olika personer, och sannolikt olika hundar är behovet av sömn olika.

Ett par tips

För dig som har hund(ar) som inte sover hela natten är att

  1. Se till att de har flera platser att välja mellan
  2. Ge dem en “grotta” Ett barnbord med en bädd under, eller en öppen bur brukar funka bra som grotta.
  3. Loggför. Håll koll på vad ni gör, och när ni gör det, för att se vad som kan påverka sömnen på ena eller andra hållet.
  4. Aktivera mera. Och loggför ifall edt hjälper att aktivera mera. Trickträning är alltid roligt, se tidigare inlägg.

4 v GRATISKURS 20/2 – 19/3

Passar dig som har en glad, energisk och kärleksfull hund som är lite utmanande ibland. Tänker du att det är för sent? Det är det inte.

Är du redo att ta nästa steg för din hund och ge det 4 intensiva veckor? Häng på, tillsammans blir jobbet roligare och enklare!

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!