Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Marie Hansson – Min bästa vän

Ungefär halva boken går igenom allt från att skaffa valp eller omplaceringshund, hane eller tik, uppfostring, matvanor, rasers egenskaper, till stress samt hundens språk och behov. Den andra halvan. (s. 93-186) går igenom en mängd olika sätt att aktivera sin hund, alla uppgifter och övningar förklaras på ett tydligt sätt och Marie förklarar varför övningen […]

Ungefär halva boken går igenom allt från att skaffa valp eller omplaceringshund, hane eller tik, uppfostring, matvanor, rasers egenskaper, till stress samt hundens språk och behov. Den andra halvan. (s. 93-186) går igenom en mängd olika sätt att aktivera sin hund, alla uppgifter och övningar förklaras på ett tydligt sätt och Marie förklarar varför övningen är användbar, vad man skall tänka på innan man börjar träna, vad man kan döpa beteendet till (“vad ska jag säga”) själva inlärningen samt hur man sedan kan utveckla övningen.

Boken är skriven på ett enkelt sätt (utan att för den skull sätta idiotstämpel på läsaren) för att alla skall kunna förstå och ta till sig hur hundar fungerar, därför rekommenderar jag alla att läsa denna, oavsett om du nyss köpt din första hund eller om du är inne på din 7:e. Där finns någonting för alla i boken. Jag rekommenderar även verksamma instruktörer att läsa den nya utgåvan (för jag hoppas att Ni redan läst den gamla) för att få nya tips och infallsvinklar.

En underton i boken är att mental motion kan lösa alla problem, så är det nog inte riktigt, men jag tror att en stor del av problem som folk upplever med sina hundar skulle bli mindre, eller rent av omärkbara, om hunden fick bli trött i huvudet lite varje dag, i stället för bara på lördagsförmiddagar. Marie är också noga med att påvisa att det är Vägen till ett nytt beteende som är den mentala motionen, när hunden väl kan beteendet är det inte så mentalt stimulerande att utföra.

 

 

Summering:

En läsvärd bok som rekommenderas till alla.
Det skadar ju inte att den är fullspäckad med fina bilder heller!

Köp boken på:

Jycke-Tryck

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!