Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Inki & Roland Sjösten – Rapporthunden

För de som vill tävla och har det som stort mål i livet att tävla rapport är det nog en bra bok att investera i FÖRE valpköpet. Vill man inte tävla utan bara lära sig grunderna är det en ganska avskräckande bok, då fokus inte ligger på att ha kul med hunden utan på att […]

För de som vill tävla och har det som stort mål i livet att tävla rapport är det nog en bra bok att investera i FÖRE valpköpet.

Vill man inte tävla utan bara lära sig grunderna är det en ganska avskräckande bok, då fokus inte ligger på att ha kul med hunden utan på att få momenten perfekta inför tävling.

“Har du en skällig hund kan du ge upp rapport” står det, men bara för att man har en hund som skäller kan man ju träna det bara för att det är roligt, eller träna bort skällandet.

Där var några bra övningar att börja med, men i slutet på varje så stod det någonting i stil med “funkar inte detta kan du övverväga din hunds karriär som rapporthund”.I stället för t.ex.”om inte denna övning går så bra, så måste du lägga ner mer tid på det innan du kan tävla”.. Någonting som inte är så definitivt och nedslående.

 

Boken är skriven för SBK’s utbildningsverksamhet så jag kan till viss del förstå varför den är så enormt tävlingsinriktad, men för mig som “Svensson” var det rent deprimerande att läsa. Skulle vilja hitta en annan bok om rapportträning som inte är så tävlingsinriktad.

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!