Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Inger Jakalas – Den nyttiga nosen

Denna boken var riktigt intressant. När jag läste boken var det lite tårar och lite aha upplevelser och en hel del “hmm det skall jag läsa mer om”. På utsidan ser den ut som en träningsbok men det är en slags antologi och information om hur hundar arbetar runt om i världen. En mycket bra […]

Denna boken var riktigt intressant.

När jag läste boken var det lite tårar och lite aha upplevelser och en hel del “hmm det skall jag läsa mer om”.

På utsidan ser den ut som en träningsbok men det är en slags antologi och information om hur hundar arbetar runt om i världen.

En mycket bra sammanställning av aktiva hundar (1999 och bakåt) arbetet med ID-söks hundar med mera.

Det kapitel jag tycker var bäst var ett om att en polis, Walfird Törnqvist, år 1914 skrivit en bok om hur de då tränade hundar, då hade nästan alla kriminalare en ID-spår och sökhund. När boken skrevs hade vi ytterst få i Sverige (jag vet inte hur det är nu) medan de i Köpenhamn hade minst 6 st fullt utbildade.

De två sista kapitlena handlade om inlärning hos hund, vilket var mest repetition för mig, men nog intressant för någon annan.

 

 

“Att hundar har en utmärkt nos visste jag men att den var så otrolig hade jag ingen aning om.”
Laholms Tidning

“Trots att jag haft kontakt med de flesta hundtyper, så blir jag helt fascinerad av den målande bild som framställs. …Faktum är att jag sträckläste de 121 sidorna med full behållning under någon timmes tid – och var på väg att börja om igen efter genomläsningen.”
Hundsport

“Intressant läsning för den som fascineras av hur hundar arbetar med nosen.”
Göteborgs-Posten

 

Författaren har även skrivit en bok om Agility och en del däckare

http://www.jalakas.se/

Jag mailade henne och uttryckte mitt intresse för en uppföljare.

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!