Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Eva Bodfält 2009-05-21

Fyra vägar till en god kommunikation Har ni möjlighet att gå på en Eca Bodfält föreläsning för ~200 kr så tycker jag definitivt att ni skall göra det. Hennes föreläsning är pedagogiskt upplagt med OH-papper som hon utgår ifrån. Och ibland gör hennes hund något roligt så att hon kommer in på ett ännu mer […]

Fyra vägar till en god kommunikation

Har ni möjlighet att gå på en Eca Bodfält föreläsning för ~200 kr så tycker jag definitivt att ni skall göra det.

Hennes föreläsning är pedagogiskt upplagt med OH-papper som hon utgår ifrån. Och ibland gör hennes hund något roligt så att hon kommer in på ett ännu mer givande sidospår.

Jag rekommenderar även alla som har hennes gamla bok att köpa den nya.
Detta för att den nya innehåller en mängd ny information och är i övrigt helt omarbetad.

Köp den på internet om ni har möjlighet, för den är billigare där.

 

Föreläsningens Innehåll

Bland annat så nämner hon att vardagsträning inte är kommando-inlärning. Hon skiljer på grundarbete och tapetsering. Grundarbete är det man gör innan man sätter ord på något, och även det man inte kan sätta ord på. Hon gav väldigt många konkreta tips på hur man ökar hundens följsamhet och

 

Hon introducerade en idé som jag aldrig någonsin tänkt på men som ju är väldigt smart. Hon har ett ord för “nu skall vi leka”, hon säger “bus”. Detta gör att hon kan vifta hur mycket som helst med leksaker, men hunden rör sig inte (även om den kanske vill) förrän hon säger “bus”. Jag glömde notera vad hon hade som avstängningsord, men jag tror inte hon hade det ännu, hon smekte hunden lugn eller tog upp den i knät.

 

Möter man hundar som gör utfall, skratta åt det tillsammans med din hund. Blir vi irriterade så blir vår hund irriterad och kanske tar till ett liknande beteende. Skämta bort det med hunden så tar den inte så stor notis om det hela.

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!