Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Din vän valpen – så bygger ni en relation för livet

Natasja Ravenklint Min sammanfattning av boken: På 266 sidor lyckas Natasja på ett vardagligt språk summera allt som är viktigt att veta när man skaffar en ny hund. Eller innan man skaffar hund. Boken innehåller exempelvis val av ras, praktisk information innan och vid hämtning, hundens utveckling. Inlärning, belöning och relation. En del handlar tips, […]

Natasja Ravenklint

Min sammanfattning av boken:

Din vän valpen : så bygger ni en relation för livet (e-bok)

På 266 sidor lyckas Natasja på ett vardagligt språk summera allt som är viktigt att veta när man skaffar en ny hund. Eller innan man skaffar hund. Boken innehåller exempelvis val av ras, praktisk information innan och vid hämtning, hundens utveckling. Inlärning, belöning och relation. En del handlar tips, tankar och råd kring barn och hund. Kontaktövningar.

En större del handlar om praktisk träning, och där börjar hon besvara de vanligaste frågorna. “Hur får jag hunden att sluta… / inte … “. Inkallningsträning och vanliga fel man gör. Gå fint vs gå fot. Hanteringsträning och hur lätt det kan bli fel om man tar fram mjukosten före klotången.

En annan sak som är fantastiskt är att ALLA övningar är uppdelade i tre olika sätt att lära in. Hon kallar dem “enkla vägen”, “lagomvägen” och “träningsvägen” – ofta beroende på hur mycket tid, energi och förkunskaper något kräver.

Nytta av i arbetet med besökshund?

De olika varianterna att jobba med Inte Hoppa (s188) och Gå fint (s223) kan jag verkligen ta med mig.

Ny kunskap, eller nya insikter?

Jag visste det egentligen redan, men jag fick mer kött på benen gällande att fler än en väg till målet kan vara OK. En behöver inte alltid ta “träningsvägen”. Ofta kan “lagomvägen” vara god nog. Och ibland är det OK att ta den “enkla vägen”.

Särskilt bra, respektive dåligt eller fel?

Sidan 243 är min favoritsida. Där står det “Allt är tricks”. Det stämmer så väl överens med min filosofi.

Jag hittade ingenting att anmärka på, och det är väldigt ovanligt.

Author

Susanna

Comments are closed

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!