Elsa Blomster & Lena Gunnarson – Apportering till vardag och fest

apportering_till_vardag_och_fest_400En svensk bok om grunderna för spaniel och retrieverprov. Många delar var riktigt bra, med både bilder och illustrationer i färg.

På sidan 8 fanns en felaktig länk, men de ska fixa den till nästa utgåva.

Extra roligt är det för att Lena precis har fått hem en cockerkille från Danmark. Möt honom här.

Boken ger en gedigen kunskap, som baserar sig på positiv träning och ideologi. Den har en vacker layout som gör läsningen lite extra njutbar. Jag tycker iallafall det är roligare att läsa en bok med färgbilder och tabeller än en svartvitt. Boken kommer med en studiehandledning som jag ska skaffa. För det är det enda jag saknar “Vad ska jag börja med? Vilka saker kan man göra parallellt? Vad bör man vänta med?” – svaren på detta finns sannolikt i studiehandledningen.

Om man jämför denna och clicker gundog är grundinnehållet ganska likt, men denna bok ger fler förslag på inlärningsvägar, och jag gillar specifikt hur de tränar att gå ur vatten för avlämning utan att skaka sig. Om man sätter ihop det med Kays och Helens tankar om att ha baksidan av handen som target tror jag det kan bli kanon verkligen.

Många idéer och saker att grunna på. Många funderingar som besvarats. Tydlig genomgång av grunderna som krävs för spaniel och retriever.

All in all en mycket bra och läsvärd bok!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *