Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Susanna Larsdotter

Jag ser detaljerna som gör helheten bättre.

Hundtränare, beteendeutredare & hundrastare med 15+ års erfarenhet.

När jag växte upp hade vi en familjehund, Busan Blandras. Hon hade ett bra liv, men sedan jag lärt mig mer om hundar vet jag nu att vi gjorde alla möjliga misstag.

Vid 23 års ålder startade jag min proffessionella hundträningsresa genom en tvåårig instruktör- & etologiutbildning med tidigare cocker: Fajsty Spaniel, mestadels för att bättre förstå honom. Efter det insåg jag att hundar är ofta ganska enkla, människor är svårare för mig!

10 år senare, 2017, gick jag ytterligare en längre utbildning. Jag fick där alla verktyg som behövs för att arbeta med hundar och deras ägare.
Hundutbildad sedan

år

Jag och min sambo köpte en jaktcocker (till den orange) i Danmark. Jag hade målet att tävla mycket och skaffa officiella titlar. Specifikt tävlingslydnad hade jag siktet inställt på. Ni som vet vad det går ut på vet att man inte får ha dubbel eller trippel-kommando. Det vill säga att om hunden exempelvis ska hämta en apport får du ha endast ett ord eller en kort handsignal, inte båda samtidigt. Detta var svårt för oss, och vi började båda två tycka det var tråkigt att träna – därför började vi med Tricks.

I trickträningen får man ha hur många signaler man vill, så länge man har roligt! Trickträning är bra oavsett om man hamnat i osynk i vardagen eller i träning av annan hundsport. Eller om man bara vill ha roligt tillsammans.

Längs vägen har jag startat två större Facebookgrupper, en lokal: “Hundägare i Alvesta” med cirka 400 personer och en för oss som tar tricktitlar med cirka 3000 medlemmar.

Idag jobbar jag gärna med dig som känner att det är omöjligt att lära din hund att sluta göra något eller börja göra något annat. Även med dig som vill lära din hund bra saker inför vardag eller tävling.

Summa summarum: hundar inte är så knepiga som man kan tro. Det mesta går enkelt när du har rätt verktyg och kompetens.

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!