Sidan är under uppbyggnad -  är något tokfel, skriv en rad till susanna@hundvardag.nu
Kontakt

Trevligare promenader

Idag har jag en passehund hemma. Vi gick en mycket trevlig morgonpromenad. Det fick mig att fundera på vilka tre saker jag skulle rekommendera om någon frågade mig om mina TRE tips för trevligare hundpromenader. Jag har många fler, men vilka tre skulle jag välja. Dessa är de jag väljer idag. Ordningen eller valen kanske […]

Idag har jag en passehund hemma. Vi gick en mycket trevlig morgonpromenad. Det fick mig att fundera på vilka tre saker jag skulle rekommendera om någon frågade mig om mina TRE tips för trevligare hundpromenader. Jag har många fler, men vilka tre skulle jag välja. Dessa är de jag väljer idag. Ordningen eller valen kanske ser annorlunda ut imorgon.

1. Ha med belöning

Har du med belöning (ex godis, boll, vante) på promenaden är det mer sannolikt att du belönar de beteenden du vill se mer av, och därmed är det mer sannolikt att du ser mer av dessa beteenden. Så enkelt är det.

2. Ha rimliga förväntningar

Ska du gå på en ny plats kan du inte förvänta dig att hunden ska gå på samma sätt som på en plats där ni har en lång historik av trevliga promenader. Gör hunden det – fantastiskt, grattis. Gör hunden inte det – belöna de små sakerna som leder mot ert mål. Ju fler ställen du tränar på, desto mer sannolikt att hunden är på samma sätt på alla platser ni besöker.

3. Låna någon annans hund

Om du tycker att din hund är jobbig, fråga om du får gå ut med någon annans hund. Antingen kommer du då få en trevlig promenad. Eller så kommer du lära dig mer om din egen hund. Den kanske inte drar så hemskt som du tycker? Den kanske inte totalignorerar dig så som det ibland känns?

 

Author

Susanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related News & Articles

Kontakta Susanna

Har du någon fråga kring privatlektioner eller kommande kurser?

Skriv en rad här så svarar jag så fort det finns möjlighet!